Woning isoleren Grand-Halleux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Grand-Halleux? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Grand-Halleux. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en U-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grand-halleux-6698

 • Veel geld besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode6698
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€177,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste toepassingen om je woning in Grand-Halleux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grand-Halleux is voordeling (plusminus € 730 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1850 en het bespaart circa €285 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grand-Halleux kost zo’n €5450. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12900. Dit levert op grofweg €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog een aantal populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grand-Halleux (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een groenere wereld? Isoleren van een huis in Grand-Halleux kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Grand-Halleux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€575
(€6150)
€990
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€295
(€1600)
€360
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1600)
€740
(€2425)
€845
(€3050)
HR++ glas€190
(€2200)
€310
(€3375)
€400
(€4500)
isolatie grand-halleux 6698

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Grand-Halleux?

Waarom zou ik mijn woning in Grand-Halleux isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Vielsalm

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Vielsalm meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vielsalm
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Grand-Halleux wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Grand-Halleux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Grand-Halleux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment