Woning isoleren Cherain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cherain? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals gevelisolatie of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Cherain. Je komt meer te weten over zaken als deuren isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-cherain-6673

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Snel te plaatsen
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6673
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire acties om jouw woning in Cherain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cherain is goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cherain kost ongeveer €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het rendement is grofweg €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cherain (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Cherain kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Cherain. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€865
(€4900)
€1130
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€180
(€1550)
€360
(€3000)
Spouwmuur€210
(€975)
€460
(€2000)
€915
(€3000)
HR++ glas€225
(€2900)
€295
(€3575)
€445
(€4875)
isolatie cherain 6673

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Cherain?

Waarom moet ook ik mijn huis in Cherain isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €335, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gouvy

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gouvy in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Cherain wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Cherain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Cherain. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment