Woning isoleren Tailles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tailles? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. schuin dak isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je handige informatie over isolatie Tailles. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en spouwanker. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tailles-6661

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6661
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest interessante stappen om je woning in Tailles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tailles is goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tailles kost plusminus €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. De winst is zo’n €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tailles (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Tailles is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De besparing komt neer op €925 per jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Tailles. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€845
(€5550)
€1070
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€210
(€1700)
€305
(€2700)
Spouwmuur€200
(€1300)
€610
(€2700)
€870
(€3575)
HR++ glas€200
(€2425)
€320
(€3550)
€450
(€4625)
isolatie tailles 6661

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Tailles?

Waarom zou ik mijn huis in Tailles isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en geeft een besparing van €235, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Houffalize

Door de huidige premies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Houffalize voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Tailles wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tailles voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Tailles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment