Woning isoleren Fize-Fontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Fize-Fontaine? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals muren isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Fize-Fontaine. We gaan aan de slag met thema’s als de zolder isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-fize-fontaine-4530

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Een warmere én stillere woning
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode4530
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€172,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de aantrekkelijkste acties om een woning in Fize-Fontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Fize-Fontaine is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €230 per jaar (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fize-Fontaine kost zo’n €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Je profiteert van zo’n €900 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Fize-Fontaine (december 2023)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Fize-Fontaine kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 p/jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Fize-Fontaine. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€625
(€4650)
€940
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€220
(€2100)
€320
(€3350)
Spouwmuur€355
(€725)
€570
(€2175)
€920
(€3600)
HR++ glas€250
(€2975)
€300
(€4150)
€350
(€5025)
isolatie fize-fontaine 4530

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Fize-Fontaine?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fize-Fontaine isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Villers-Le-Bouillet

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Villers-Le-Bouillet in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Fize-Fontaine wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Fize-Fontaine voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Fize-Fontaine. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment