Woning isoleren Villers-Le-Bouillet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Villers-Le-Bouillet? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Villers-Le-Bouillet. We gaan aan de slag met thema’s als muren isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-villers-le-bouillet-4530

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode4530
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€170,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Villers-Le-Bouillet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Le-Bouillet kan erg voordelig (om en nabij de € 790 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Villers-Le-Bouillet kost plusminus €4450. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is ongeveer €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal mogelijke oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Le-Bouillet (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Villers-Le-Bouillet kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 op jaarbasis. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Villers-Le-Bouillet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€845
(€7450)
€1130
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€270
(€2350)
€335
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1350)
€550
(€2350)
€860
(€3350)
HR++ glas€225
(€2750)
€260
(€3850)
€425
(€4725)
isolatie villers-le-bouillet 4530

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Villers-Le-Bouillet?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-Le-Bouillet isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Villers-Le-Bouillet

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Villers-Le-Bouillet meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Villers-Le-Bouillet wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Villers-Le-Bouillet voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Villers-Le-Bouillet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment