Woning isoleren Ehein

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ehein? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Ehein. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ehein-4480

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode4480
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€170,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de interessantste methodes om een woning in Ehein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ehein kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1750 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ehein kost ongeveer €5500. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De besparing loopt op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ehein (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Ehein kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ehein. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€635
(€7050)
€1020
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€185
(€2050)
€315
(€3450)
Spouwmuur€330
(€1750)
€640
(€2350)
€815
(€3275)
HR++ glas€235
(€2875)
€325
(€3425)
€385
(€5000)
isolatie ehein 4480

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ehein?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ehein isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Engis

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Engis aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Engis
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Ehein wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ehein voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ehein. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment