Woning isoleren Bas-Oha

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bas-Oha? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals spouwmuren isoleren of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Bas-Oha. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende raamfolie en subsidie Isolatie februari 2024. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bas-oha-4520

 • Forse besparing mogelijk
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest interessante stappen om je woning in Bas-Oha te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bas-Oha is financieel toegankelijk (ongeveer € 720 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bas-Oha kost ongeveer €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €970. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is grofweg €780 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog een aantal rendabele opties. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bas-Oha (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Bas-Oha is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De besparing komt neer op €975 op jaarbasis. Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bas-Oha. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€825
(€6900)
€1050
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€275
(€2100)
€335
(€2900)
Spouwmuur€400
(€950)
€650
(€2150)
€820
(€3425)
HR++ glas€250
(€2525)
€275
(€3950)
€350
(€4675)
isolatie bas-oha 4520

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bas-Oha?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bas-Oha isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Gamma, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Wanze

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wanze in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bas-Oha wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bas-Oha voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Bas-Oha. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment