Woning isoleren Moha

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Moha? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Moha. We staan stil bij items als buitenmuren isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-moha-4520

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€171,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna zie je de interessantste onderdelen om jullie woning in Moha te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moha is voordeling (vanaf plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1900 en het resultaat is zo’n €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Moha kost plusminus €5800. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is ongeveer €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse populaire opties. Hieronder bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Moha (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Moha kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Moha. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€805
(€5800)
€1060
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€195
(€2400)
€300
(€2900)
Spouwmuur€230
(€925)
€480
(€2000)
€895
(€3150)
HR++ glas€215
(€2775)
€305
(€3150)
€445
(€4850)
isolatie moha 4520

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Moha?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Moha isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website check je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Wanze

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Wanze op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Moha wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Moha voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Moha. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment