Woning isoleren Huccorgne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Huccorgne? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Huccorgne. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de gevel en koudebruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-huccorgne-4520

 • Lagere energienota
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind jij de meest populaire acties om je woning in Huccorgne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Huccorgne is aantrekkelijk (rond de € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1725 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Huccorgne kost plusminus €5100. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11000. Het voordeel is plusminus €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Huccorgne (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Huccorgne is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Huccorgne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€845
(€6650)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€280
(€2600)
€365
(€2950)
Spouwmuur€370
(€950)
€720
(€2400)
€940
(€3225)
HR++ glas€230
(€2650)
€285
(€3700)
€375
(€4950)
isolatie huccorgne 4520

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Huccorgne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Huccorgne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Wanze

Met hulp van een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Wanze voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Huccorgne wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huccorgne voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Huccorgne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment