Woning isoleren Hollogne-Aux-Pierres

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hollogne-Aux-Pierres? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Hollogne-Aux-Pierres. We staan stil bij thema’s als binnenmuren isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hollogne-aux-pierres-4460

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€170,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste manieren om je woning in Hollogne-Aux-Pierres te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hollogne-Aux-Pierres is goed te betalen (al vanaf +/- € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1600 en het rendement ligt op zo’n €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hollogne-Aux-Pierres kost plusminus €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hollogne-Aux-Pierres (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Hollogne-Aux-Pierres is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hollogne-Aux-Pierres. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€575
(€5350)
€1060
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€180
(€2100)
€375
(€2800)
Spouwmuur€185
(€1325)
€460
(€1925)
€870
(€3325)
HR++ glas€250
(€1900)
€315
(€3075)
€420
(€5025)
isolatie hollogne-aux-pierres 4460

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hollogne-Aux-Pierres?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hollogne-Aux-Pierres isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Grâce-Hollogne aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Hollogne-Aux-Pierres wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Hollogne-Aux-Pierres voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Hollogne-Aux-Pierres. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment