Woning isoleren Vinalmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vinalmont? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de zolder isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je belangrijke informatie over isolatie Vinalmont. We zoomen in op zaken als isolatie van buitenmuren en schijntocht. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vinalmont-4520

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook geluidswerend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Vinalmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vinalmont is goed te betalen (ongeveer € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1675 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vinalmont kost ongeveer €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Het rendement is grofweg €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. Hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vinalmont (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Vinalmont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vinalmont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€735
(€5100)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€215
(€2050)
€370
(€3350)
Spouwmuur€335
(€975)
€630
(€1950)
€915
(€3475)
HR++ glas€225
(€2175)
€300
(€3300)
€360
(€4900)
isolatie vinalmont 4520

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vinalmont?

Waarom juist nu mijn huis in Vinalmont isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €265 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Wanze

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Wanze in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is simpel: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vinalmont wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vinalmont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vinalmont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment