Woning isoleren Houtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Houtem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Houtem. We bespreken thema’s als plat dak isoleren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-houtem-8630

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Houtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Houtem is voordeling (vanaf ongeveer € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1625 en het bespaart circa €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Houtem kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11500. Dit levert op circa €750 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. Hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Houtem (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Houtem kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Houtem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€725
(€4500)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€190
(€2650)
€380
(€2800)
Spouwmuur€175
(€725)
€740
(€2700)
€950
(€3025)
HR++ glas€230
(€2050)
€290
(€3125)
€395
(€4575)
isolatie houtem 8630

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Houtem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Houtem isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Veurne

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Veurne aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Houtem wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Houtem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Houtem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment