Woning isoleren Turnhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Turnhout? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de zolder isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Turnhout. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als je spouwmuur isoleren en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-turnhout-2300

 • Elke maand besparen op energie
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder ongedierte
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieAntwerpen
GemeenteTurnhout
Postcode2300
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Turnhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Turnhout is financieel toegankelijk (ongeveer € 920 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Turnhout kost om en nabij de €4850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Je profiteert van plusminus €980 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene alternatieve alternatieven. Hierna beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Turnhout (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Turnhout is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Turnhout. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€885
(€6850)
€1210
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€220
(€2200)
€395
(€3250)
Spouwmuur€255
(€1625)
€580
(€2125)
€880
(€3450)
HR++ glas€190
(€2400)
€270
(€3375)
€425
(€5225)
isolatie turnhout 2300

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Turnhout?

Waarom zou ik mijn woning in Turnhout isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Turnhout

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Turnhout meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Turnhout
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Turnhout wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Turnhout voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Turnhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment