Woning isoleren Antheit

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Antheit? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Antheit. We gaan aan de slag met thema’s als de buitengevel isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-antheit-4520

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€171,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Antheit te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Antheit is betaalbaar (plusminus € 950 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1825 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Antheit kost plusminus €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. Je profiteert van ong. €960 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Antheit (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Antheit kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat komt neer op €875 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Antheit. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€625
(€4600)
€1010
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€280
(€1800)
€325
(€2900)
Spouwmuur€340
(€1600)
€490
(€2775)
€880
(€3375)
HR++ glas€225
(€2450)
€325
(€3300)
€350
(€4575)
isolatie antheit 4520

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Antheit?

Waarom mijn woning in Antheit isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, dat betekent een winst van 320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Wanze

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Wanze kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Antheit wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Antheit voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Antheit. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment