Woning isoleren Velroux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Velroux? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals de vloer isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Velroux. We staan stil bij zaken als isolatie van de binnengevel en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-velroux-4460

 • Lagere stookkosten
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€170,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website lees jij de populairste onderdelen om je woning in Velroux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Velroux is goedkoop (gemiddeld zo’n € 880 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €215 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Velroux kost plusminus €5400. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het rendement is al snel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is pakweg €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. Hieronder behandelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Velroux (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Velroux is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. Dat komt neer op €1050 p/jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Velroux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€785
(€5650)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€2450)
€380
(€3000)
Spouwmuur€345
(€1125)
€530
(€2750)
€800
(€3600)
HR++ glas€225
(€2150)
€270
(€3100)
€385
(€4550)
isolatie velroux 4460

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Velroux?

Waarom moet ook ik mijn huis in Velroux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en besparen tot €345 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Grâce-Hollogne in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Velroux wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Velroux voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Velroux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment