Woning isoleren Ben-Ahin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ben-Ahin? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Ben-Ahin. We staan stil bij thema’s als isolatie van de dakkapel en EPS isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ben-ahin-4500

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeenteHuy
Postcode4500
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest interessante stappen om je woning in Ben-Ahin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ben-Ahin is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, tarieven december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ben-Ahin kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is plusminus €800 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder vermelden we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ben-Ahin (december 2023)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Ben-Ahin kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Ben-Ahin. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€835
(€5150)
€1000
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€255
(€2150)
€350
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1725)
€730
(€2650)
€820
(€3275)
HR++ glas€205
(€2225)
€290
(€3350)
€360
(€5000)
isolatie ben-ahin 4500

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ben-Ahin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ben-Ahin isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €325, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Huy

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Huy voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Huy
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Ben-Ahin wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ben-Ahin voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ben-Ahin. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment