Woning isoleren Wanze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wanze? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Wanze. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de bodem en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-wanze-4520

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode4520
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Wanze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wanze is voordeling (plusminus € 990 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1725 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wanze kost zo’n €5750. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van ongeveer €780 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verschillende mogelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Wanze (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Wanze is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wanze. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€825
(€5650)
€1000
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€295
(€2200)
€330
(€2950)
Spouwmuur€185
(€1100)
€440
(€2800)
€815
(€3675)
HR++ glas€190
(€2250)
€275
(€3425)
€355
(€4575)
isolatie wanze 4520

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wanze?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wanze isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Wanze

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wanze voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wanze
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Wanze wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wanze voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wanze. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment