Woning isoleren Voroux-Lez-Liers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Voroux-Lez-Liers? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Voroux-Lez-Liers. We gaan aan de slag met topics als de binnengevel isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-voroux-lez-liers-4451

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4451
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de interessantste manieren om jouw woning in Voroux-Lez-Liers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Voroux-Lez-Liers is goedkoop (vanaf plusminus € 820 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Voroux-Lez-Liers kost ongeveer €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is circa €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog meer mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Voroux-Lez-Liers (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Voroux-Lez-Liers kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Voroux-Lez-Liers. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€625
(€5400)
€1100
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€250
(€1850)
€325
(€2700)
Spouwmuur€275
(€1325)
€460
(€2800)
€830
(€3300)
HR++ glas€235
(€2725)
€290
(€3350)
€440
(€5075)
isolatie voroux-lez-liers 4451

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Voroux-Lez-Liers?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Voroux-Lez-Liers isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Juprelle

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Juprelle aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Voroux-Lez-Liers wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Voroux-Lez-Liers voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Voroux-Lez-Liers. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment