Woning isoleren Hermalle-Sous-Huy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hermalle-Sous-Huy? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouw of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Hermalle-Sous-Huy. Je leest uitvoerig over thema’s als de gevel isoleren en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hermalle-sous-huy-4480

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode4480
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal je de interessantste acties om een woning in Hermalle-Sous-Huy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hermalle-Sous-Huy is interessant (rond de € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en de besparing loopt op tot €220, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hermalle-Sous-Huy kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is circa €900 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hermalle-Sous-Huy (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Hermalle-Sous-Huy is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Hermalle-Sous-Huy. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€675
(€6050)
€1090
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€230
(€2550)
€320
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1575)
€640
(€2050)
€810
(€3525)
HR++ glas€195
(€2150)
€290
(€4000)
€445
(€5175)
isolatie hermalle-sous-huy 4480

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hermalle-Sous-Huy?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hermalle-Sous-Huy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en geeft een besparing van €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Brico, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Engis

Door de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Engis kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Engis
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hermalle-Sous-Huy wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hermalle-Sous-Huy voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Hermalle-Sous-Huy. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment