Woning isoleren Clermont-Sous-Huy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Clermont-Sous-Huy? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de schuur en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Clermont-Sous-Huy. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-clermont-sous-huy-4480

 • Lagere maandlasten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode4480
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€170,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref je de meest interessante toepassingen om je woning in Clermont-Sous-Huy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Clermont-Sous-Huy is betaalbaar (om en nabij de € 830 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1775 en de winst ligt rond de €185 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Clermont-Sous-Huy kost plusminus €5650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is plusminus €950, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we diverse populaire opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Clermont-Sous-Huy (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Clermont-Sous-Huy is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Clermont-Sous-Huy. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€775
(€5700)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€260
(€2250)
€395
(€3450)
Spouwmuur€390
(€1750)
€720
(€2675)
€850
(€3150)
HR++ glas€225
(€2900)
€340
(€3125)
€405
(€4825)
isolatie clermont-sous-huy 4480

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Clermont-Sous-Huy?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Clermont-Sous-Huy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850 en besparen tot €235 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Engis

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Engis meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Engis
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Clermont-Sous-Huy wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Clermont-Sous-Huy voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Clermont-Sous-Huy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment