Woning isoleren Bettincourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bettincourt? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als de spouwmuur isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Bettincourt. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bettincourt-4300

 • Minder energielasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€168,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de meest populaire toepassingen om een woning in Bettincourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bettincourt kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (tarieven december 2023).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bettincourt kost zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Je profiteert van grofweg €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er diverse mogelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bettincourt (december 2023)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bettincourt is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De besparing komt neer op €1350 op jaarbasis. Hierna tref je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bettincourt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€735
(€5800)
€1250
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€195
(€1950)
€390
(€2750)
Spouwmuur€220
(€1700)
€500
(€2025)
€945
(€3000)
HR++ glas€240
(€2200)
€265
(€3250)
€365
(€5275)
isolatie bettincourt 4300

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bettincourt?

Waarom zou ik mijn woning in Bettincourt isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en besparen tot €205 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Waremme

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Waremme aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Bettincourt wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bettincourt voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bettincourt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment