Woning isoleren Sourbrodt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sourbrodt? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Sourbrodt. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de vloer en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sourbrodt-4950

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode4950
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€161,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind je de meest populaire manieren om jouw woning in Sourbrodt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sourbrodt is voordeling (al vanaf € 810 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sourbrodt kost zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1070. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is plusminus €810 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sourbrodt (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Sourbrodt kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Sourbrodt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€885
(€6850)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€260
(€1800)
€340
(€3400)
Spouwmuur€365
(€1150)
€570
(€2075)
€920
(€3500)
HR++ glas€230
(€1950)
€310
(€4050)
€445
(€5100)
isolatie sourbrodt 4950

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sourbrodt?

Waarom zou ik mijn woning in Sourbrodt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Weismes

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Weismes aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Weismes
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Sourbrodt wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Sourbrodt voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Sourbrodt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment