Woning isoleren Ernonheid

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ernonheid? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Ernonheid. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de gevel en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ernonheid-4920

 • Uitstekend rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode4920
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€160,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal je de aantrekkelijkste acties om je woning in Ernonheid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ernonheid is goedkoop (al vanaf +/- € 850 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ernonheid kost zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Je profiteert van pakweg €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we meerdere alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ernonheid (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Ernonheid is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ernonheid. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€755
(€7450)
€1180
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€220
(€2000)
€310
(€3000)
Spouwmuur€370
(€1050)
€680
(€2000)
€915
(€3450)
HR++ glas€200
(€2575)
€275
(€4100)
€390
(€5125)
isolatie ernonheid 4920

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ernonheid?

Waarom zou ik mijn woning in Ernonheid isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, dat betekent een winst van 285 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Aywaille

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Aywaille in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aywaille
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ernonheid wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ernonheid voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Ernonheid. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment