Woning isoleren Weismes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Weismes? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je belangrijke informatie over isolatie Weismes. We zoomen in op items als buisisolatie en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-weismes-4950

 • Minder energielasten
 • Bescherm tegen vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode4950
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de populairste werkzaamheden om je woning in Weismes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weismes is goed te betalen (vanaf zo’n € 720 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1775 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Weismes kost om en nabij de €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1040. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het rendement is zo’n €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er allerlei mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Weismes (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Weismes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Weismes. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€725
(€5200)
€1180
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€250
(€2550)
€360
(€2900)
Spouwmuur€205
(€1275)
€660
(€2575)
€850
(€3125)
HR++ glas€240
(€2950)
€315
(€3275)
€370
(€4550)
isolatie weismes 4950

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Weismes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Weismes isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Weismes

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Weismes in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Weismes
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weismes wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Weismes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Weismes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment