Woning isoleren Louveigné

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Louveigné? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over isolatie Louveigné. We bespreken zaken als binnenmuren isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-louveigne-4920

 • Uitstekend rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode4920
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€160,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check je de populairste onderdelen om je woning in Louveigné te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Louveigné is goed te betalen (ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €250 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Louveigné kost ongeveer €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Hiermee bespaar je circa €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we verschillende populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Louveigné (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Louveigné kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat komt neer op €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Louveigné. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€665
(€6150)
€1240
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€220
(€1800)
€365
(€3050)
Spouwmuur€380
(€1075)
€660
(€2525)
€800
(€3625)
HR++ glas€220
(€2850)
€260
(€4150)
€405
(€4600)
isolatie louveigne 4920

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Louveigné?

Waarom moet ook ik mijn huis in Louveigné isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625 en besparen tot €205 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met meer info over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Aywaille

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aywaille aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Aywaille
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Louveigné wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Louveigné voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Louveigné. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment