Woning isoleren Tongerlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tongerlo? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als binnenmuren isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Tongerlo. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de garage en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tongerlo-2260

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Maak je huis stiller
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk je de interessantste acties om jouw woning in Tongerlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tongerlo is interessant (om en nabij de € 980 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tongerlo kost plusminus €4700. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je grofweg €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Tongerlo (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Tongerlo is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 op jaarbasis. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tongerlo. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€625
(€5200)
€1180
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€255
(€1850)
€325
(€2750)
Spouwmuur€315
(€1150)
€550
(€2675)
€840
(€3125)
HR++ glas€225
(€2175)
€335
(€4150)
€375
(€4750)
isolatie tongerlo 2260

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Tongerlo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tongerlo isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Westerlo

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Westerlo aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Westerlo
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Tongerlo wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Tongerlo voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Tongerlo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment