Woning isoleren Viersel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Viersel? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Viersel. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-viersel-2240

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Houdt geluid tegen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2240
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele methodes om je woning in Viersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Viersel is interessant (rond de € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €240 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Viersel kost plusminus €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13500. De winst is zo’n €800 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Viersel (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Viersel is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Viersel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€785
(€6600)
€1040
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€1850)
€340
(€2900)
Spouwmuur€300
(€1075)
€660
(€1925)
€870
(€3550)
HR++ glas€235
(€2925)
€260
(€3325)
€385
(€4575)
isolatie viersel 2240

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Viersel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Viersel isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Zandhoven

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zandhoven op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zandhoven
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Viersel wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Viersel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Viersel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment