Woning isoleren Pulle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pulle? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als isolatie van de vloer of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Pulle. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van deuren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pulle-2243

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2243
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Pulle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pulle kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 800 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €200 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1650 en de besparing loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pulle kost je zo’n €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je zo’n €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Pulle (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Pulle is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Pulle. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€605
(€6950)
€1240
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€295
(€2000)
€380
(€2750)
Spouwmuur€195
(€1500)
€630
(€2050)
€840
(€3625)
HR++ glas€250
(€2350)
€270
(€3075)
€385
(€4850)
isolatie pulle 2243

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Pulle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pulle isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna lees je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Zandhoven

Door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zandhoven aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zandhoven
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Pulle wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pulle voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Pulle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment