Woning isoleren Westmeerbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westmeerbeek? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van de kruipruimte en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Westmeerbeek. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de vloer en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-westmeerbeek-2235

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor klein en groot budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind jij de populairste stappen om je woning in Westmeerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westmeerbeek is aantrekkelijk (rond de € 750 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westmeerbeek kost zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De besparing loopt op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Dit levert op zo’n €960 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Westmeerbeek (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Westmeerbeek kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Westmeerbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€575
(€5450)
€990
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€205
(€1550)
€345
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1200)
€480
(€2000)
€910
(€3325)
HR++ glas€190
(€2425)
€300
(€3775)
€355
(€5300)
isolatie westmeerbeek 2235

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Westmeerbeek?

Waarom zou ik mijn huis in Westmeerbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Hulshout

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hulshout op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hulshout
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Westmeerbeek wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westmeerbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Westmeerbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment