Woning isoleren Kanegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kanegem? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering als de gevel isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Kanegem. Je kunt denken aan zaken als dubbel glas en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kanegem-8700

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Brandbeschermend
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€172,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal je de meest rendabele manieren om je woning in Kanegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kanegem is betaalbaar (vanaf zo’n € 950 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1800 en het rendement ligt op zo’n €250 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kanegem kost plusminus €4500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is plusminus €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we verscheidene vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Kanegem (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Kanegem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Kanegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€675
(€7250)
€1250
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€295
(€2300)
€350
(€3150)
Spouwmuur€340
(€800)
€690
(€2000)
€875
(€3275)
HR++ glas€225
(€1950)
€285
(€3025)
€430
(€4950)
isolatie kanegem 8700

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kanegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kanegem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Tielt

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tielt voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tielt
Het is evident: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Kanegem wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kanegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Kanegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment