Woning isoleren Sint-Baafs-Vijve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Baafs-Vijve? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Sint-Baafs-Vijve. Je leest uitvoerig over topics als kieren dichten en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-baafs-vijve-8710

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode8710
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Sint-Baafs-Vijve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Baafs-Vijve is voordeling (vanaf zo’n € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1625 en de besparing loopt op tot €250 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Baafs-Vijve kost gemiddeld €5900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je grofweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Baafs-Vijve (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Sint-Baafs-Vijve is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De besparing komt neer op €1075 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Baafs-Vijve. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4350)
€685
(€6650)
€1210
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€170
(€2650)
€380
(€3350)
Spouwmuur€230
(€1425)
€420
(€2475)
€845
(€3675)
HR++ glas€225
(€2750)
€275
(€4300)
€390
(€5300)
isolatie sint-baafs-vijve 8710

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Baafs-Vijve?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Baafs-Vijve isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en besparen tot €275 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Wielsbeke

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Wielsbeke voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Wielsbeke
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Sint-Baafs-Vijve wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Baafs-Vijve voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Sint-Baafs-Vijve. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment