Woning isoleren Geetbets

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Geetbets? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals de gevel isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uitgebreide informatie over isolatie Geetbets. Je leest uitvoerig over items als de gevel isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-geetbets-3450

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGeetbets
Postcode3450
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€167,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de interessantste onderdelen om jouw woning in Geetbets te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Geetbets is betaalbaar (vanaf € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Geetbets kost zo’n €5850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De potentiële besparing ligt op €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is circa €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Geetbets (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Geetbets is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Geetbets. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€825
(€5400)
€1100
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€295
(€1900)
€340
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1500)
€630
(€1950)
€900
(€3275)
HR++ glas€210
(€2425)
€285
(€3525)
€410
(€4425)
isolatie geetbets 3450

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Geetbets?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Geetbets isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Geetbets

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Geetbets op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geetbets
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Geetbets wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Geetbets voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Geetbets. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment