Woning isoleren Zwevezele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zwevezele? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering als isolatie van de garage of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Zwevezele. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de garage isoleren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zwevezele-8750

 • Lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode8750
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be zie je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Zwevezele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwevezele kan erg voordelig (al vanaf +/- € 930 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zwevezele kost je zo’n €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Het rendement is circa €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Zwevezele (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Zwevezele is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat is dus al gauw €975 per 12 maanden. Hierna calculeren we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Zwevezele. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€605
(€5000)
€1180
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€245
(€1700)
€335
(€3550)
Spouwmuur€345
(€1600)
€660
(€2250)
€820
(€3275)
HR++ glas€225
(€1825)
€280
(€4100)
€360
(€4575)
isolatie zwevezele 8750

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Zwevezele?

Waarom zou ik mijn woning in Zwevezele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Wingene

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wingene aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wingene
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zwevezele wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Zwevezele voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zwevezele. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment