Woning isoleren Massenhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Massenhoven? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Massenhoven. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als triple glas en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-massenhoven-2240

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2240
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref je de populairste stappen om een woning in Massenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Massenhoven is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €285 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Massenhoven kost zo’n €5050. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Je profiteert van ong. €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende interessante mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Massenhoven (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Massenhoven kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Massenhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€615
(€5150)
€1160
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€280
(€1950)
€370
(€2850)
Spouwmuur€270
(€1550)
€720
(€2800)
€810
(€3100)
HR++ glas€195
(€2075)
€300
(€3250)
€450
(€5075)
isolatie massenhoven 2240

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Massenhoven?

Waarom juist nu mijn huis in Massenhoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Watz of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, dat betekent een winst van 285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zandhoven

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zandhoven kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zandhoven
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Massenhoven wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Massenhoven voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Massenhoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment