Woning isoleren Noorderwijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noorderwijk? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de bodem of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Noorderwijk. Je kunt denken aan items als vloerisolatie en purschuim. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-noorderwijk-2200

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€173,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest populaire acties om je woning in Noorderwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noorderwijk kan zeer goedkoop (om en nabij de € 860 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €265 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noorderwijk kost +/- €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. De winst is ongeveer €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Noorderwijk (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Noorderwijk is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Noorderwijk. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€685
(€5450)
€990
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€170
(€2550)
€340
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1200)
€690
(€2025)
€880
(€3425)
HR++ glas€200
(€2525)
€300
(€3275)
€380
(€4600)
isolatie noorderwijk 2200

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Noorderwijk?

Waarom zou ik mijn huis in Noorderwijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en geeft een besparing van €280 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Herentals

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herentals kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herentals
Het is simpel: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Noorderwijk wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Noorderwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Noorderwijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment