Woning isoleren Zandvliet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zandvliet? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals het dak isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Zandvliet. We bespreken topics als isolatie van deuren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zandvliet-2040

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€172,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest interessante methodes om een woning in Zandvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zandvliet kan zeer goedkoop (al vanaf € 870 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zandvliet kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. Het rendement is zo’n €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zandvliet (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Zandvliet kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Zandvliet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€585
(€6650)
€950
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€195
(€2100)
€335
(€3500)
Spouwmuur€205
(€1525)
€740
(€2625)
€880
(€3400)
HR++ glas€225
(€2550)
€300
(€3225)
€365
(€5050)
isolatie zandvliet 2040

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Zandvliet?

Waarom mijn woning in Zandvliet isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en geeft een besparing van €320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Antwerpen

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Antwerpen voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Zandvliet wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Zandvliet voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Zandvliet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment