Woning isoleren Pulderbos

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Pulderbos? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Pulderbos. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en warmtelekken. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pulderbos-2242

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidswerend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2242
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest populaire manieren om een woning in Pulderbos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pulderbos is goedkoop (om en nabij de € 920 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Pulderbos kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. De winst is om en nabij €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we diverse aantrekkelijke vormen. Hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Pulderbos (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Pulderbos is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pulderbos. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€715
(€5150)
€1120
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€265
(€1700)
€340
(€3600)
Spouwmuur€250
(€950)
€450
(€2050)
€865
(€3050)
HR++ glas€190
(€2675)
€260
(€3750)
€440
(€4500)
isolatie pulderbos 2242

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pulderbos?

Waarom moet ook ik mijn huis in Pulderbos isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Zandhoven

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zandhoven op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zandhoven
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Pulderbos wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pulderbos voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Pulderbos. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment