Woning isoleren Deurne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Deurne? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Deurne. Je kunt denken aan onderwerpen als de binnengevel isoleren en glaswol. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-deurne-2100

 • Besparen op energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Stiller in de woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2100
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Deurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deurne kan erg voordelig (al vanaf € 870 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Deurne kost ongeveer €5100. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is pakweg €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens zien we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Deurne (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Deurne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2950 m3. Dat komt neer op €900 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Deurne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€615
(€4550)
€1250
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€185
(€2400)
€315
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1425)
€540
(€2475)
€950
(€3200)
HR++ glas€195
(€1975)
€285
(€4200)
€425
(€5250)
isolatie deurne 2100

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Deurne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Deurne isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Antwerpen

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Antwerpen voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Deurne wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Deurne voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Deurne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment