Woning isoleren Booischot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Booischot? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Booischot. We staan stil bij topics als isolatie van de gevel en koudeval. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-booischot-2221

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2221
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal je de interessantste werkzaamheden om een woning in Booischot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Booischot is goed te betalen (plusminus € 890 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Booischot kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Daarmee bespaar je plusminus €910, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we verscheidene interessante vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Booischot (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Booischot is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Booischot. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€595
(€5250)
€1100
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€240
(€2600)
€375
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1400)
€630
(€2100)
€905
(€3075)
HR++ glas€225
(€2625)
€295
(€4075)
€435
(€4425)
isolatie booischot 2221

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Booischot?

Waarom moet ook ik mijn huis in Booischot isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Heist-Op-Den-Berg

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Heist-Op-Den-Berg meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Booischot wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Booischot voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Booischot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment