Woning isoleren Zoutleeuw

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zoutleeuw? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Zoutleeuw. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-zoutleeuw-3440

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Controle over de temperatuur
 • Goed voor het milieu
 • Maak je huis stiller
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Zoutleeuw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zoutleeuw kan erg voordelig (vanaf plusminus € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €280 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zoutleeuw kost om en nabij de €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Dit levert op om en nabij €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Zoutleeuw (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Zoutleeuw is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zoutleeuw. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€575
(€4600)
€970
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€235
(€1700)
€300
(€2700)
Spouwmuur€180
(€1500)
€460
(€2725)
€905
(€3200)
HR++ glas€215
(€1975)
€310
(€3575)
€400
(€5125)
isolatie zoutleeuw 3440

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zoutleeuw?

Waarom juist nu mijn huis in Zoutleeuw isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 255 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Zoutleeuw

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zoutleeuw in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoutleeuw
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zoutleeuw wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zoutleeuw voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Zoutleeuw. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment