Woning isoleren Zevekote

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zevekote? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als de garage isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Zevekote. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de vloer en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zevekote-8470

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Zevekote te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zevekote kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zevekote kost +/- €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van pakweg €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er verscheidene rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zevekote (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Zevekote is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Zevekote. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€815
(€5600)
€1100
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€170
(€1900)
€395
(€2750)
Spouwmuur€175
(€1000)
€550
(€2125)
€830
(€3075)
HR++ glas€200
(€2750)
€315
(€4025)
€450
(€5250)
isolatie zevekote 8470

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Zevekote?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zevekote isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, waarbij u een besparing realiseert van €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Gistel

Via de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gistel aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gistel
Het is simpel: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zevekote wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zevekote voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zevekote. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment