Woning isoleren Gijzegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gijzegem? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen als bijv. de garage isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Gijzegem. Denk aan zaken als spouwmuren isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gijzegem-9308

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9308
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3510,45235160332 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Gijzegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gijzegem is interessant (vanaf ongeveer € 980 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gijzegem kost ongeveer €4500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12800. Daarmee bespaar je pakweg €980, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse rendabele opties. Hieronder bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gijzegem (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Gijzegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De besparing komt neer op €850 (jaarlijks). Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Gijzegem. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€635
(€6950)
€950
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€180
(€2400)
€325
(€3550)
Spouwmuur€180
(€1250)
€530
(€2200)
€825
(€3525)
HR++ glas€250
(€2875)
€265
(€3200)
€400
(€4625)
isolatie gijzegem 9308

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gijzegem?

Waarom mijn woning in Gijzegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Aalst

Met hulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Aalst in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Gijzegem wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Gijzegem voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gijzegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment