Woning isoleren Overmere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Overmere? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Overmere. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals triple glas en subsidie Isolatie juni 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-overmere-9290

 • Snelle terugverdientijd
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3509,82751436656 kWh
Gemiddelde energierekening€178,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de meest toegepaste acties om jullie woning in Overmere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Overmere is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 710 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €2000 en de potentiële besparing ligt op €215 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Overmere kost plusminus €5750. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De besparing loopt op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het voordeel is zo’n €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we diverse mogelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Overmere (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Overmere kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Overmere. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€715
(€4850)
€1190
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€170
(€2050)
€350
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1425)
€470
(€1975)
€945
(€3475)
HR++ glas€205
(€1825)
€265
(€3725)
€405
(€4725)
isolatie overmere 9290

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Overmere?

Waarom moet ook ik mijn huis in Overmere isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en geeft een besparing van €345 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Berlare

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Berlare in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Berlare
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Overmere wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Overmere voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Overmere. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment