Woning isoleren Serskamp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Serskamp? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de spouw of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Serskamp. We bespreken thema’s als isolatie binnenkant gevel en condensvorming. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-serskamp-9260

 • Hoog rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3508,57783989305 kWh
Gemiddelde energierekening€178,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Serskamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Serskamp is betaalbaar (al vanaf € 740 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1750 en de winst ligt rond de €185 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Serskamp kost ongeveer €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12400. Daarmee bespaar je ongeveer €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer mogelijke vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Serskamp (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Serskamp kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. Dat komt neer op €1225 op jaarbasis. Hierna vind je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Serskamp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€695
(€6300)
€1160
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€240
(€2200)
€325
(€3100)
Spouwmuur€360
(€900)
€600
(€2475)
€920
(€3400)
HR++ glas€245
(€2800)
€305
(€4200)
€370
(€4450)
isolatie serskamp 9260

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Serskamp?

Waarom moet ook ik mijn huis in Serskamp isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, dat betekent een winst van 215 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Wichelen

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wichelen op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wichelen
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Serskamp wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Serskamp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Serskamp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment