Woning isoleren Grembergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Grembergen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Grembergen. Denk aan zaken als isolerende deuren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grembergen-9200

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik3505,45365370926 kWh
Gemiddelde energierekening€178,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Grembergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grembergen is goedkoop (om en nabij de € 850 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €185 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grembergen kost gemiddeld €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Daarmee bespaar je pakweg €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Grembergen (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Grembergen is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grembergen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€775
(€7050)
€1080
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€210
(€1650)
€345
(€3050)
Spouwmuur€190
(€1025)
€710
(€2200)
€850
(€3250)
HR++ glas€205
(€1950)
€305
(€3600)
€395
(€5175)
isolatie grembergen 9200

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grembergen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Grembergen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Dendermonde

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dendermonde voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Grembergen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Grembergen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Grembergen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment