Woning isoleren Aalst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aalst? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties als je spouwmuur isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je handige informatie over isolatie Aalst. We zoomen in op topics als bodemisolatie en koudeval. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-aalst-9300

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Groene investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9300
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€164,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele acties om jouw woning in Aalst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Aalst is financieel toegankelijk (om en nabij de € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Aalst kost plusminus €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Hiermee bespaar je grofweg €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Aalst (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Aalst is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 (jaarlijks). Op deze website tref je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Aalst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€675
(€5500)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€200
(€2150)
€355
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1600)
€570
(€2125)
€930
(€3400)
HR++ glas€235
(€2275)
€310
(€3225)
€365
(€4600)
isolatie aalst 9300

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Aalst?

Waarom zou ik mijn woning in Aalst isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Aalst

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Aalst aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Aalst wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Aalst. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment