Woning isoleren Denderbelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Denderbelle? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Denderbelle. Je komt meer te weten over topics als isolatie binnenkant gevel en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-denderbelle-9280

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik3509,20267712981 kWh
Gemiddelde energierekening€178,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check je de interessantste stappen om je woning in Denderbelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Denderbelle is betaalbaar beginnend bij € 870 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Denderbelle kost ongeveer €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. De winst is zo’n €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog een aantal populaire oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Denderbelle (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Denderbelle kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Denderbelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€725
(€4750)
€1190
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€255
(€2450)
€330
(€3400)
Spouwmuur€370
(€950)
€520
(€2150)
€925
(€3600)
HR++ glas€225
(€2625)
€275
(€4175)
€410
(€5325)
isolatie denderbelle 9280

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Denderbelle?

Waarom juist nu mijn huis in Denderbelle isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Lebbeke

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lebbeke voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lebbeke
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Denderbelle wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Denderbelle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Denderbelle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment