Woning isoleren Nieuwerkerken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwerkerken? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Nieuwerkerken. Denk aan onderwerpen als muren isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nieuwerkerken-9320

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9320
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3512,63928193197 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Nieuwerkerken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwerkerken is aantrekkelijk (al vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1850 en het bespaart circa €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwerkerken kost doorgaans €5700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. Het rendement is al snel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je grofweg €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er allerlei mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Nieuwerkerken (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Nieuwerkerken kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Nieuwerkerken. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3700)
€615
(€4700)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€280
(€2400)
€340
(€2850)
Spouwmuur€395
(€875)
€570
(€2425)
€885
(€3100)
HR++ glas€220
(€2225)
€275
(€3175)
€350
(€4950)
isolatie nieuwerkerken 9320

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Nieuwerkerken?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nieuwerkerken isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Aalst

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Aalst aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Nieuwerkerken wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuwerkerken voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Nieuwerkerken. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment