Woning isoleren Herdersem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herdersem? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als isolatie van buitenmuren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Herdersem. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de vliering en subsidie Isolatie juni 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-herdersem-9310

 • Hoog rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3511,38960745846 kWh
Gemiddelde energierekening€162,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de interessantste methodes om je woning in Herdersem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Herdersem is goedkoop (vanaf € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Herdersem kost +/- €5650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het voordeel is ongeveer €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse populaire vormen. Hieronder behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herdersem (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Herdersem kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Herdersem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€695
(€5650)
€1200
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€225
(€2250)
€325
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1425)
€530
(€2175)
€865
(€3450)
HR++ glas€250
(€2950)
€265
(€4125)
€395
(€5050)
isolatie herdersem 9310

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Herdersem?

Waarom zou ik mijn huis in Herdersem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275 en dat bespaart tot €320 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Aalst

Via de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Aalst aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Herdersem wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Herdersem voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Herdersem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment