Woning isoleren Moorsel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Moorsel? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Moorsel. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de garage en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-moorsel-9310

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3512,01444469522 kWh
Gemiddelde energierekening€162,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Moorsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Moorsel kan erg voordelig (al vanaf € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €290 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Moorsel kost doorgaans €4850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is grofweg €770 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moorsel (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Moorsel kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Moorsel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€875
(€4550)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€205
(€2500)
€355
(€3250)
Spouwmuur€345
(€850)
€510
(€2500)
€830
(€3150)
HR++ glas€230
(€2025)
€325
(€3025)
€355
(€4700)
isolatie moorsel 9310

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Moorsel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Moorsel isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Aalst

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Aalst op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Moorsel wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moorsel voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Moorsel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment